onsdag 18 december 2013

Konsert med Vera Vinter m fl

Igår gjorde vi i kören vår julkonsert med Janne Schaffer (gitarr), Stefan Blomqvist (piano), Fredrik Larsson (sång) och Josefina Andersson (sång). Både Fredrik och Josefina är från vår lilla ort. Fredrik har själv sjungit i vår kör från det han var liten pojke. Nu är han professionell operasångare i Kungliga Hufvudstaden men återvänder gärna "hem" och sjunger med oss.

Josefina är också en bygdens dotter. Hennes pappa Jan Andersson, "Den sjungande bonden", var en känd musikalisk profil här i norra delarna av vårt land. Han hade en fantastisk röst men rycktes tyvärr bort från jordelivet alldeles för tidigt. 
Josefina är mer känd som artisten och låtskrivaren Vera Vinter. Hon har bl a turnerat i Europa och Japan. En annan norrbottning, Bo Sundström från Bo Kaspers orkester, var på en av hennes spelningar och tipsade skivbolaget om henne. Hon har nu släppt en skiva med eget material och hennes texter är mycket vackra och poetiska. Hon beskriver ofta landskapet här uppe i norr och kontrasterna mellan lugnet i våra skogar och storstadspulsen i huvudstaden, där hon nu bor.

Gitarrgurun och låtskrivaren Janne Schaffer behöver väl ingen närmare presentation. Han har jobbat med Ted Gärdestad, ABBA, Björn J:son Lind, Electric Banana Band och en massa andra. Han har skrivit filmmusik och han är fortfarande väldigt aktiv. Han förälskade sig i Norrland för många, många år sedan när han gjorde en Norrlandsturné. Han verkar trivas väldigt bra just i Norrbotten och återvänder ofta hit.

Igår kväll hade vi den stora förmånen att få göra en härlig julkonsert med dessa begåvade människor. Många fina låtar blev det och jag kommer att ge er några smakprov alldeles strax!

Här är en fin bild av vår kyrka i vinterskrud. Bilden är tagen av en barndomsvän hemifrån byn, Jan Morin. Gå gärna in och kolla hans underbara fotografier på www.janmorin.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar