onsdag 8 januari 2014

Nytt år, nya tag

Ja, jag vet. Det är klyschigt. Och det anses numera töntigt att man "börjar på nytt" när det är nytt år. Men jag förstår inte vad som är så fel med det. Människan (eller i alla fall jag och några till av arten Homo Sapiens) behöver nå'n sorts skarv, en brytpunkt, en startlinje gärna i form av ett datum, då man ska sätta igång, förändra, bryta en vana, testa något nytt. Vad är det för fel med det? 
Jag har inte gett några direkta nyårslöften, annat än att jag ska fortsätta vara mig själv och att lyssna lite mer på vad JAG vill istället för att jämt lyssna på vad andra vill i första hand.
Det är en utmaning för mig det där sista kan jag lova.

Vad vill jag då? Vad vill jag ha ut av 2014? Förutom det vanliga då, som man alltid önskar, att få vara med sin familj och att vi ska få vara friska, att man ska få ha ett jobb att gå till som känns meningsfullt o s v, så vill jag satsa mer på min hälsa och mitt välbefinnande. 
Det som får mig att må bra är att umgås med min familj, utöva musik och att röra på mig. Kruxet och utmaningen ligger i att hitta tiden och balansen mellan allt detta och mitt jobb. 

Jag har i alla fall så smått börjat ta tag i hälsobiten. Maten. Tänka på den i alla fall. Försöker göra lite bättre val än jag gjort senaste halvåret.
I förrgår var jag med barnen till badhuset och simmade lite, lite grann och surrade med en väninna och kollade på barnen när de busade i bassängen. Sedan jacuzzi och bastu på det. Mysigt!
Idag är målet att ta mig iväg till gymmet och göra en insats för mina onda kontorsaxlar. Ikväll ska jag vara med mina barn.
På torsdag ska jag sjunga med kören. 
En annan grej jag gjorde igår var att ta tag i en grej som gnager inom mig och titt som tätt ploppar upp och suger en massa energi från mig och gör mig ledsen och orolig. Där gjorde jag en insats för mig själv igår. En insats som jag hoppas kan spilla över på övriga i familjekretsen som också påverkas av detta tråkiga.

Det här ska jag försöka ta till mig under 2014:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar